Snijwerk


Door de moderne en snelle CNC techniek zijn wij in staat mooie strakke producten af te leveren met minimale toleranties.

Bekijk ons snijwerk

Ons snijwerk


Voor het snijwerk maken wij gebruik van 5 computergestuurde CNC snijbanken met een maximaal snijbereik van 12.000 x 3.000 mm. Er kunnen diktes gesneden worden van 1 mm tot en met 300 mm, met 1 of meerdere branders tegelijk . Door de moderne en snelle CNC techniek zijn wij in staat mooie strakke producten af te leveren met minimale toleranties. Het snijden gebeurt plasma, autogeen of watergesneden, zodat wij nu bijna elk denkbaar materiaal kunnen snijden.

Plasmasnijden

recht en 3D


Wij hebben 2 plasma snijbanken in gebruik.

Met onze HY Performance Plasmabank kunnen wij staal, RVS en aluminium snijden tot een dikte van 50mm. De plasmasnijbank is voorzien van een roterende snijkop. Hierdoor zijn lasnaden, conische gaten, schuine gaten en conische producten in één keer mogelijk. Deze kunnen wij snijden tot een bereik van 45 graden en traploos oploopbaar.

De andere snijbank is een kleinere “standaard” bank echter zonder mogelijkheid van roteren van de kop.

Met lengtes van 6 meter platen kunnen ook lange producten gesneden worden waarbij in overleg ook nog langere platen tot een optie behoren.

Autogeensnijden


Met 2 grote CNC autogeen snijbanken die meerdere branders hebben kunnen wij grote series snijwerk verwerken. Met een dikte van 8 t/m 300mm. Wij kunnen alle staalsoorten snijden en door de meerdere snijbanken zijn wij zeer flexibel in levertijden.

Watersnijden


Watersnijden behoort ook tot de mogelijkheden bij ons. Onlangs hebben wij een nieuwe machine geïnstalleerd met een snijbereik van 6000x2500mm.

De grote voordelen van watersnijden zijn de nauwkeurigheid en dat er nagenoeg geen warmte inbreng ontstaat, wat het materiaal ten goede komt. Ook kun je er nagenoeg elk materiaal mee snijden. Buiten staal, RVS en aluminium kun je er ook kunststof, steen, glas, rubber en andere homogene materialen mee snijden.

De toleranties zijn zo klein dat in veel gevallen niet gefreesd of geboord hoeft te worden, waardoor er kosten uitgespaard kunnen worden. Ook heeft het geen bramen na het snijden.

Watersnijden is niet altijd nodig en er zal per product het beste snijproces gekozen worden. Dit uiteraard in overleg met de klant.

Materialen


Standaard hebben wij diverse kwaliteiten op voorraad zoals: S355J2+N, S235JR+N, Grade A, Corten, Hardox 400, Aluminium, RVS 304 en RVS 316. Alles wat wij niet hebben is vaak binnen 24 uur voorradig. Snijwerk kan indien gewenst met elk certificaat geleverd worden en kan ook per product gecertificeerd overgestempeld worden.

Alle materialen die voorradig zijn beschikken over een materiaal certificaat. S235 met 2.2 - 3.1. S355 met 3.1.

Verder


Voor het snijden meten wij ook bestaande producten of mallen in, waarna wij ze digitaal maken en kunnen reproduceren.

Voor het ontbramen van het plasma en autogeen snijwerk wordt gebruik gemaakt van diverse methodes. Zo hebben wij een professionele schuurstraat. Deze braamt door middel van een grote schuurband en diverse staalborstels het product af zonder deze te beschadigen en worden ook de scherpe randen verwijderd. Tevens kunnen wij afbramen door middel van trommelen. Het ziet er goed uit want het product wordt rondom afgebraamd waardoor ook een eventuele walshuid verwijderd wordt. Vooral met betrekking tot klein snij materiaal is op snelle wijze een afgebraamd product te krijgen. Verder worden grote en zware onderdelen met de hand afgebraamd.

Met een hijscapaciteit van 10 ton kunnen wij zware platen goed hanteren en lossen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van milieuvriendelijke aardgas vorkheftrucks van diverse tonnages.

Dus of het nu om stukproductie of serieproductie gaat, bij ons “snijdt” de brander aan 2 kanten!

Certificering


Wij zijn NEN-EN 1090 gecertificeerd. Executieklasse 3 voor zowel het laswerk als het snijwerk.

EN1090-2 Exc. 3